18. července 2012

Vdolečky s ovocným jogurtem

0,5 kg polohrubé mouky, 5 dl mléka, 120 g másla, 4 lžíce cukru, žloutek,olej, ovocný jogurt

Z droždí, vlažného mléka, trochu mouky, cukru a soli si připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě. Pak do zbytku mouky přidáme žloutek, zbytek mléka, rozpuštěné máslo a kvásek. Těsto dobře propracujeme a necháme vykynout. Na válu z něj rozválíme asi 7 cm vysoký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka a ta necháme ještě 15 minut vykynout. Pak do každého uděláme důlek a důlkem dolů dáme vdolečky do rozpáleného oleje a opečeme z obou stran dozlatova. Hotové vdolečky zdobíme ovocným jogurtem s cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat