7. srpna 2012

Chalupářské maso

20 plátků vepřového masa z kýty nebo vykostěné kotlety o hmotnosti cca 70 g.
marináda: 2 vejce lžíce soli, lžíce majoránky, lžíce drceného kmínu, 0,5 lžičky pepře, půl lžičky kari koření, 0,5 lžičky chilli (nebo feferonka), lžička Solamylu, lžíce worchestru, lžíce kečupu, 0,5 kostky masoxu rozpuštěného v 0,5 dl vody, 10 stroužků česneku, olej

Z vajec, soli, koření, Solamylu, worchestru, kečupu,roztoku masoxu a prolisovaného česneku si připravíme marinádu.Plátky masa naklepeme, obalíme marinádou a skládáme do zavařovací sklenice, kterou po naplnění zavíčkujeme. Necháme marinovat v ledničce alespoň 24 hodin (výhodou je, že maso v marinádě vydrží i několik dní). Maso smažíme na rozpáleném oleji asi 4 minuty po každé straně. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat