3. srpna 2012

Cibulový slaný koláč

120 g másla, 250 g hladké mouky, 4 lžíce vody, sůl,
náplň: 500 g cibule, 1.25 dl šlehačky, lžička hladké mouky, 2 žloutky, 40 g másla, sůl


V míse prsty promícháme mouku s máslem, až se spojí do žmolků. Pak přidáme osolenou vodu a lehce propracujeme. Když se nám těsto přestane lepit na prsty, necháme ho deset minut odpočinout.Mezitím si uděláme náplň. Na másle dozlatova osmažíme drobně pokrájenou cibulku, kterou zaprášíme moukou a zalijeme šlehačkou. Do vychladlé cibulové kaše vmícháme žloutky, pepř a sůl. Odpočaté těsto vyválíme na tři milimetry silnou, kruhovou placku a vložíme ji do vymaštěné koláčové formy. Na takto připravené těsto rovnoměrně rozetřeme náplň a dáme péci asi na dobu třiceti minut do vyhřáté trouby.Cibulový koláč jíme hodně teplý, doplněný horkým, čistým a silným hovězím bujónem a orosenou sklenkou studeného bílého vína.

Žádné komentáře:

Okomentovat