15. srpna 2012

Ivančiny těstoviny

větší cibule (může být i červená), stroužek česneku (může být i víc), 300 g mletého nebo vařeného nadrobno nakrájeného kuřecího masa, vývar z masa, špetka provensálského koření, špetka vegety, sůl, pepř, masox, malá lžíce sojové omáčky, 200 g strouhaného sýra (30% eidamská cihla), sáček uvařených těstovin (mohou to být kolínka,vrtulky i špagety...), 2 rajčata, paprika, kečup podle chuti ostřejší nebo jemný, tuk na pánev

Na větší pánvi rozehřejeme tuk na smažení a dorůžova na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Stáhneme plamen, vložíme mleté syrové nebo vařené krájené maso, zamícháme a přidáme provensálské koření, sůl, kousek masoxu, vegetu a pepř, podlijeme vodou a mírně dusíme, pak přidáme nakrájenou papriku a rajčata. Když je zelenina měkká, zakápneme sojovou omáčkou a stáhneme z ohně. Smícháme s uvařenými těstovinami a ve vymazaném pekáčku posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme. Podáváme se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat