16. srpna 2012

Jitrocelové nočky

150 g hladké mouky, 2 vejce, 1 dl mléka, 120 g strouhanky, máslo, lžička majoránky nebo sušené celerové natě, sůl,mletý pepř, miska malých listů jitrocele, strouhaný sýr

Z mouky, vajec, mléka, soli, pepře a majoránky připravíme těsto. Na lžíci másla osmažíme dorůžova strouhanku, přidáme drobně nasekaný jitrocel, promícháme a spojíme s těstem. Necháme asi 20 minut uležet. Pak znovu promícháme. Do vroucí osolené vody vykrajujeme lžící nočky a vaříme, až vyplavou na povrch (5-7 minut). Pak je vyjmeme děrovanou naběračkou a skládáme do mísy. Omastíme máslem. Podáváme je posypané strouhaným sýrem nebo pokapané kečupem, nebo jako přílohu k houbové, koprové, bylinkové teplé či studené omáčce.

Žádné komentáře:

Okomentovat