16. srpna 2012

Knedlíky z tvarohového těsta s revení

250 g měkkého tvarohu, žloutek, špetka soli, 2 lžíce sójové mouky, asi 4 lžíce mléka, lžíce škrobové moučky, 100 g dětské krupičky, hrubá mouka na vyválení, zmrazená reveň

Tvaroh utřeme se žloutkem, promícháme se solí, sójovou moukou, částí krupičky a mlékem, ve kterém jsme rozmíchali škrobovou moučku. Těsto necháme hodinu v chladu odležet. Potom je podle potřeby zahustíme zbylou krupičkou a rozdělíme na stejné kousky, do kterých balíme po třech kouscích částečně rozmražené reveně. Knedlíky vaříme v mírně vroucí vodě podle velikosti asi 8-10 minut. Než knedlíky vyjmeme, jeden na zkoušku rozkrojíme, zda jsou těsto i reveň provařené. Knedlíky sypeme strouhaným tvarohem nebo skořicovým cukrem a mastíme rozehřátým rostlinným tukem nebo máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat