15. srpna 2012

Polévka s cuketou

1 l kuřecího vývaru, 150 g celeru, 150 g cukety (může být i sterilovaná), 2 rajčata, 4 stroužky česneku, 6 kuliček celého pepře, olej, sůl, 100 g domácích nudlí, 100 g eidamu, zelená petrželka na ozdobení

Podle receptu na domácí nudle si připravíme domácí těstoviny široké asi 1 cm. Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Omytá rajčata (mohou být i sterilovaná) nakrájíme na srpečky a cuketu na kostičky. česnek oloupeme a utřeme se solí. Petrželovou nať nadrobno nasekáme. Do vroucího vývaru nasypeme nakrájený celer,pepř, česnek a 10 minut vaříme. Přidáme čerstvé nudle a povaříme dalších 5 minut. Potom přidáme rajčata a cuketu,dochutíme solí a krátce povaříme. Použijeme-li čerstvá rajčata a cuketu, vaříme ještě 3 minuty. Do polévky na talíři nasypeme jemně strouhaný sýr a nasekanou pažitku.

Žádné komentáře:

Okomentovat