7. srpna 2012

Přírodní vepřové závitky

4 vepřové plátky, 50 g anglické slaniny, 100 g měkkého salámu, vejce, sladkokyselá okurka, cibule, 50 g rostlinného tuku, lžíce hladké mouky, sůl a černý pepř

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a do jejich středu položíme slaninu, salám, čtvrtku natvrdo vařeného vejce a čtvrtku okurky. Zabalíme a ovážeme nití, případně spíchneme jehlami. Na tuku zpěníme cibuli, vložíme připravené závitky, opékáme je po všech stranách zhruba dvě minuty, zalijeme vřelou vodou a dusíme v papiňáku asi 20-30 minut. Hotové závitky vyjmeme, šťávu zahustíme vrchovatou lžící mouky, mícháme a osmahneme, potom zředíme vodou. Necháme asi 5 až 6 minut povařit, procedíme, přidáme závitky a prohřejeme. Příloha: rýže, houskové i bramborové knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat