7. srpna 2012

Uzený bůček s kysaným zelím

600 g uzeného bůčku, 500 g kysaného zelí, cibule, 500 g brambor, 50 g krup, 40 g sádla, 40 g rajčatového protlaku, 2 dl smetany, hladká mouka, mletá sladká paprika, sůl, tuk na vymaštění
Uzené maso uvaříme a vyjmeme. Ve vývaru uvaříme kroupy. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené kysané zelí, podusíme a vmícháme rajčatový protlak. Do vymaštěné zapékací misky vložíme vrstvu uvařených, na kolečka nakrájených brambor, osolíme je, navrstvíme na ně zelí promíchané s vařenými kroupami, navrch položíme bůček nakrájený na plátky. Zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a trochu mleté červené papriky.Zapečeme v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat