6. srpna 2012

Vepřové Kung-pao

200 g vepřové kýty, vejce, lžička máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce oleje, 100 g loupaných pražených arašídů, 8 chilli papriček
záliv: 2 lžíce sójové omáčky, lžíce bílého vína, 0,5 lžičky glutasolu, špetka cukru a trocha vývaru a škrobu

Na kostičky nakrájenou vepřovou kýtu promícháme s vejcem, máčeným škrobem a solí a necháme asi 15 minut odležet. Mezitím si připravíme tmavý záliv, arašídy a chilli papričky. Maso vložíme do rozpáleného oleje, rychle orestujeme, přidáme pražené oloupané arašídy, chilli papričky, promícháme a zalijeme tmavým zálivem. Udržujeme stále velmi prudký oheň, který pomáhá vytvořit zlatohnědou barvu. Správně upravené kung-pao má poměrně malý obsah šťávy, oddělující se od cukru.

Žádné komentáře:

Okomentovat