16. srpna 2012

Vřetena se strouhaným sýrem a kečupem

600 g vařených těstovin, 150 g strouhaného moravského bochníku (eidam), pepř, sůl, kečup, 2 lžíce oleje, 3 lžíce bešamelové omáčky, 2 lžíce pažitky
bešamelová omáčka: lžíce másla, lžíce polohrubé mouky,2 dl mléka, špetka soli.Horké těstoviny po okapání smícháme s olejem, bešamelem a částí strouhaného sýra. Prohřejeme, osolíme, opeříme a na míse posypeme zbývajícím sýrem. Nakonec pokapeme kečupem a posypeme pažitkou.
Bešamelová omáčka: Na másle zpěníme mouku a připravíme světlou jíšku, do níž vmícháme mléko, povaříme čtvrthodinku za stálého míchání a jemně osolíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat