3. srpna 2012

Zapečené čekankové puky po toskánsku

6 čekankových puků, 150 g ementálu (nebo jiný tvrdý sýr), 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l mléka, žloutek, mletý pepř, sůl

Čekankové puky očistíme, opláchneme a vcelku vložíme do slané vařící vody.Vaříme do měkka, asi 20 minut. Máslo dáme rozpustit, přidáme mouku, zalijeme mlékem a uvaříme hustší bešamel, vmícháme 3/4 jemně nastrouhaného ementálu, opepříme, osolíme, přidáme ještě žloutek a vymícháme do hladka.Okapané čekankové puky složíme do máslem vymazané zapékací misky a potřeme je sýrovým bešamelem. Posypeme zbylou čtvrtinou ementálu, poklademe kousky másla a zapečeme do růžova v rozpálené troubě. Jako příloha se hodí bílý chléb.

Žádné komentáře:

Okomentovat