19. září 2012

Čočková polévka s dýní

500 g kořenové zeleniny do polévky, cibuli, 250 g klobásky, 4 PL oleje, 250 g čočky, 1 l masového vývaru, 500 g dýně, 3 PL octa, 1 PL cukru, zarovnanou PL kari koření, sůl, mletý pepř

Čočku zalijeme vodou a přes noc necháme nabobtnat. Zeleninu a cibuli oloupeme, nakrájíme, čočku slijeme. Vývar připravíme podle návodu na obalu, klobásku nakrájíme na plátky. V hrnci zahřejeme 2 lžíce oleje, přidáme klobásku, osmahneme, vmícháme cibuli, zeleninu, čočku, zalijeme vývarem a vaříme 50 minut. Dýni oloupeme, vyjmeme jadérka, nakrájíme na kostičky, na pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje a upečeme. Přilijeme ocet a přisypeme cukr. Dýni dusíme pár minut, vmícháme kari koření. Pak dýni vložíme do polévky, necháme přejít varem, podle potřeby dochutíme solí a mletým pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat