18. září 2012

Čočkový krém

500 g čočky, dostatečné množství vody na její uvaření, sůl, pepř, 1 PL kmínu, cibule, lžička másla, šťáva z citronu, topinky

Dobře umytou čočku dáme vařit na silnější oheň. Po změknutí ji propasírujeme, v případě potřeby možno přidat trochu vody, ve které se čočka vařila. Osolíme, opepříme. Na menším pánvi trochu opražíme kmín a umeleme ho pak mlýnkem na koření. Na másle osmažíme cibulku, přidáme umletý kmín a po minute míchání vložíme tuto jíšku do teplé polévky. Pak spolu povaříme 10 minut. Pokud je polévka příliš husta kašovita, rozředíme ji troškou převařené vody. Polévku podáváme pokapanú par kapkami citronu a zajedame ji topinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat