17. září 2012

Fazolový guláš s uzeným masem

300 g bílých fazolí., 250 uzeného masa., 40 g masti., cibule., 2 stroužky česneku., 30 g hladké mouky., pepř., potlučené nové koření., koriandr., mletá červená paprika., 2 PL rajského protlaku., sůl

Fazole namočíme den předem do studené převařené vody. Na druhý den přidáme do fazolí uzené maso a uvaříme do měkka. V rozehřátém sádle osmažíme cibuli nasekanou nadrobno, přidáme rozetřený česnek, mouku a všechná koření. Nakonec přimícháme mletou červenou papriku a rajčatový protlak, zalijeme trochou vývaru z fazolí a povaříme. Přidáme k fazolím, promícháme, dosolíme a ještě krátce povaříme. Guláš musí být hustší. Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky nebo nudličky. Podáváme s chlebem. 


Žádné komentáře:

Okomentovat