19. září 2012

Hrachová polévka klasik

150 g hrachu., 2 stroužky česneku., cibule., mrkev., sůl., pepř., lžíce ovesných vloček., vejce., lžíce polohrubé mouky., olej., petrželová nať

Přebraný umytý hrách vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a přivedeme do varu. Teplotu snížíme na minimum a vaříme 20 minut. Na troše oleje osmahneme očištěnou nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěný pokrájený česnek, očištěnou najemno nastrouhanou mrkev, promícháme a přidáme k hrachu. Osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a za občasného míchání vaříme téměř doměkka. Polévku ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme ovesné vločky, do 1,2 litru dolijeme vodou a uvaříme doměkka. Z vejce a mouky vymícháme řídké těstíčko. V pánvi zahřejeme trochu oleje, přes vidličku postupně do něj přelijeme těstíčko a smažíme dozlatova. Polévku rozdělíme na talíře, do každé porce dáme za lžíci smaženého těstíčka a posypeme pokrájenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat