19. září 2012

Hrachová polévka s pršutem

20 g másla., pórek., 2 větší brambory., 1,25 l kuřecího vývaru., 3 šálky mraženého hrášku., 6 plátků pršutu., sůl a pepř na dochucení., křupavý chléb na podávání

Hrnec rozehřejte na střední teplotu a rozpusťte v něm máslo. Pórek nakrájejte nadrobno a za stálého dohledu a míchání opékejte do změknutí - asi 5 minut. Přidejte brambory nakrájené na kostičky a další 2 minuty opékejte. Přilijte vývar, zvyšte teplotu na maximum a přiveďte k varu, pak teplotu snižte a povařte 10 minut. Přidejte hrášek a znovu 10 minut vařte, dokud zelenina nezměkne. Pomocí ručního mixéru rozmixujte polévku na hladkou kaši. Mezitím rozložte pršut na tác na pečení nebo na plech s pečícím papírem a na rozpáleném grilu opékejte do křupava 2 až 3 minuty z každé strany. Polévku podávejte s opečeným pršutem a chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat