18. září 2012

Hrachová táborová polévka

2 hrste hrachu, voda, kypřící prášek do pečiva (nemusí být, pokud dáme hrášek na několik hodin nabobtnat do vody), sůl, olej, cibule, hl. mouka, polévkové koření, muškátový květ, sterilovaný hrášek, 2 housky

Hrách přebereme a propláchenem, zalijeme vodou, přidáme prášek do pečiva a uvaříme doměkka. Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, zasypeme moukou a zapražíme. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a povaříme. Uvařený hrách rozmixujeme nebo umeleme a zašleháme do polévky. Dochutíme solí, kořením a muškátovým květem. Podáváme se smaženým pečivem. Těsně před podáváním můžeme přidat propláchnutý sterilovaný hrášek a např. pórek.

Žádné komentáře:

Okomentovat