18. září 2012

Polévka z červené čočky

100 g červené čočky, 1,5 l vody, 50 g rostlinného tuku, 5 stroužků česneku, sůl, lžička tandoori masaly, lžička sladké papriky, špetka pepře, 100 g rajčat, lístky čerstvého koriandru (nemusí být), příp. kostku zel. bujónu a/nebo lžíci kvalitní soj. omáčky
Čočku uvaříme v troše vody do měkka a rozšleháme, dolijeme vodou a dále vaříme. V rozehřátém másle/oleji osmahneme česnek, přidáme sypaná koření, nakrájená rajčata oloupaná (stačí na chvíli zalít horkou vodou a slupka je dole) a lístky koriandru. Vše promícháme, vlijeme do polévky, osolíme, dochutíme a ještě chvíli povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat