18. září 2012

Zapečené fazole s cibulí

300 g bílých fazolí, 700 g cibule, 2 dl oleje, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl 

 Fazole přebereme, propláchneme studenou vodou a dáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou asi 4 cm nad fazole. Necháme aspoň 4 hodiny máčet, nejlépe přes noc. Pak je v jiné vodě přivedeme k varu a vaříme doměkka. Nakonec hrnec zchladíme studenou vodou a otevřeme ho a zcedíme fazole. Po uvaření fazolí očistíme cibuli, nakrájíme ji na kolečka a osmahneme dozlatova na oleji. Pak vmícháme lžičku mleté sladké papriky, opepříme a osolíme. Krátce osmahneme a odstavíme. Do zapékací misky klademe střídavě vrstvy fazolí a osmahlé cibule na paprice. Horní vrstva je z fazolí. Pokapeme olejem, zalijeme asi 2 dl vývaru z fazolí a zapečeme 20 minut ve troubě vyhřáté na 200°C Podáváme v zapékací misce.

Žádné komentáře:

Okomentovat