17. září 2012

Zbojnická fazole

0,5 kg fazolí, 40 dkg klobásy, kečup, male lečo, jedna velka cibule, 4-5 stroužků česneku, 15 dkg slaniny, sůl, olej, pepř mletý, červena paprika, čili paprika

Fazole namočíme na 3-4 hodiny a dáme vařit. Vaříme tak, aby se fazole nerozvařila. Uvařené fazole scedíme a necháme okapat. Cibuli a česnek nakrájíme na male kousky. Taktéž slaninu a klobásy na kolečka. Do hrnce dáme trochu oleje, přidáme slaninu, klobásu a spolu osmažíme. Po chvíli přidáme cibuli s česnekem a pražime dál. Potom přidáme červenou papriku a čili papriku. Přidáme uvařené fazole, lečo, kečup dle chuti. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Fazole je pikantní a podáváme ji s bílým chlebem.


Zbojnicka fazula

Žádné komentáře:

Okomentovat