4. října 2012

Bezinkový likér

2 litry bezinkových kuliček, litr vody, 1 kg cukru (může být i méně), 2 lžičky kávy, 1/2 l rumu

Bezinky vaříme v litru vody asi 15 minut. Do cedníku vložíme plátno a přecedíme. Přidáme cukr a vaříme ještě 5 minut. Ochutíme kávou, necháme přejít varem. Nakonec zalijeme půl litrem rumu. Necháme vychladnout a uschováme v chladu. Rum dávám nakonec, až do chladného likéru a přidávám ješte s cukrem dva sáčky vanilkového cukru. Je super a vydrží i několik let. Kdo má potíže v oblasti trojklaného nervu, tak mu likér vřele doporučuji, v tomto případě jde o lék. Užívá se polévková lžíce 2 x d. Na tvář přikládáme obklad z třezalkového oleje.

Žádné komentáře:

Okomentovat