27. února 2013

Arabské cizrnové kuličky

600 g cizrny (konz.), 2 vejce, 2 cibule, 4 stroužky česneku,0,5 lžičce mletého koriandru, 0,5 lžicce římského kmínu, 0,5 lžičce papriky, sůl, citronový pepř, 2 svazky petrželky, 50 g ovčího sýra, 350 g jogurtu, mouka na obalení, olej na smažení, několik listů salátu

Cizrnu necháme okapat, rozmixujeme ji a vmícháme do ní vejce. Cibuli a česnek oloupeme, najemno posekáme a rovněž vmícháme do cizrny. Výrazně ochutíme koriandrem, římským kmínem, paprikou, solí a citronovým pepřem. Petrželku omyjeme, osušíme a posekáme. Polovinu vmícháme do cízrny a postavíme do chladu. Ovčí sýr rozmačkáme, přidáme jogurt a vše utřeme do hladkého krému. Vmícháme zbylou petrželku a přisolíme. Z cizrnového těsta vypichujeme kousky, formujeme je do kuliček a obalujeme v mouce. Po porcích je smažíme a přebytečný tuk poté necháme vsáknout do papírového ubrousku. Listy salátu omyjeme, osušíme a vyložíme jimi mísu. Na ně rozložíme cizrnové kuličky. Posypeme citronovým pepřem. Sýrovou omáčku podáváme zvlášť.

Žádné komentáře:

Okomentovat