22. února 2013

Bostonské fazole


500 g bílých fazolí , 2 velká rajčata ,  lžíce tmavého sirupu , 2 lžíce hořčice , pepř , 350 g tučného naloženého nebo uzeného vepřového masa , 2 cibule , petrželka

Fazole namočíme přes noc. Pak je v téže vodě vaříme bez soli 10 – 15 minut. Fazole slijeme, ale více než ¼ l tekutiny zachytíme a svaříme v ní rajčata na řídkou omáčku. Prolisujeme, přidáme sirup, hořčici a bohatě pepře. Maso nakrájíme na kostky a cibuli na tenké plátky. Maso, cibuli a fazole dáme do hlubšího pekáčku. Přikryjeme a co nejlépe uzavřeme. Můžeme použít i fólii. Vložíme do troubě předhřáté na 1401C a necháme zde 5 hodin. Během pečení můžeme podlít trochou vařící vody, pokud jsou fazole suché. Musí být vlhké, ne tekuté. Ozdobíme petrželkou. Do omáčky z rajčat můžeme přidat 1 - 2 utřené stroužky česneku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat