12. února 2013

Červená čočka po vegetariánsky

2 hrsti červené čočky,žlutá tlustomasá paprika,malá cuketka, chilli paprička dle chuti sušená či čerstvá,2 stroužky česneku, hrst nakrájaného pórku,¨2 PL krájených rajčat /z konzervy/ ,1 ČL římského kmínu,1/2 ČL skořice,sůl, pepř,olivový olej,dvě hrsti rýže tří barev ,trocha citronové kúry

Propláchneme rýži a dáme ji vařit v 2,5 násobku objemu vody – cca 20 minutek, citronovou kúru přidámeme na poslední chvíli. Čočku vaříme cca 12 minut doměkka, osolíme až na závěr.Na pánvi s olivovým olejem proženeme najemno nakrájený česnek a hrstičku nakrájeného pórku, přidáme římský kmín, skořici, čili papričku, přidáme na kostky nakrájenou cuketku a papriku, promícháme,přidáme rajčata, osolíme, opepříme, dusíme do lehce křupavé konsistence. Smícháme s hotovou červenou čočkou a podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat