27. února 2013

Cizrnová polévka s tymiánem

hrnek suché cizrny (dát namočit přes noc do studené vody), 0,5 velkého kelímku smetanového jogurtu (nízkotučný jogurt), 2 polévkové lžíce hladké mouky, 2 čajové lžičky vegety, 0,5 čajové lžičky sojové omáčky, 2 špetky tymiánu, sůl podle chuti, 1,5 l vody

Cizrnu vaříme, dokud není celé zrnko po rozkrojení uvařené, podle velikosti zrn asi 1 – 2 hod na mírném plameni. Po uvaření nesléváme vodu, ale doplníme horkou vodou do požadovaného množství polévky. Přidáme tymián, vegetu, sojovou omáčku, sůl, chvíli povaříme. Vezmeme asi půl hrnku horké polévky, přidáme jogurt a mouku, rozkvedláme a vlijeme zpět do hrnce. Povaříme asi 10 min. Na talíři můžeme polévku ozdobit ještě lžičkou jogurtu a petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat