25. února 2013

Cizrnová polévka

stroužek česnek ,4 hrstě mražená zelenina s kukuřici,4 hrstě cizrna ,špetek sůl ,1 l zeleninový vývar ,pulka cibule ,2 lžíce olej ,4 kuličky celý černý pepř ,2 lžíce hladká mouka , lžička majoránka

Cizrnu namočíme přes noc do vody (alespoň na 10 hodin), poté ji uvaříme v jiné vodě doměkka (cca 1 hodinu). Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem a zaprášíme hladkou moukou. Přisypeme zeleninu, cizrnu a zalijeme teplým vývarem. Polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Necháme asi 30 minut vařit na mírném ohni. Poté cizrnovou polévku rozdělíme na dvě poloviny a jednu z nich rozmixujeme. Smícháme zpět dohromady. Takto připravenou cizrnovou polévku můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat