25. února 2013

Cizrnové karbanátky

400 g konzerva cizrny (slitá), červená cibule, 2 stroužky česneku, vejce, 2 lžíce hl. mouky, hrst nasekané čerstvé petrželky,  lžička mletého římského kmínu, lžička mletého koriandru (můžeme přidat i půl lžičky mletého chilli), 2 lžíce oleje, sůl, pepř

Cizrnu slijte, osušte a rozmačkejte. Smíchejte s nasekanou cibulí, utřeným česnekem, vejcem, moukou, nasekanou petrželkou a kořením. Dochuťe kmínem a solí. Těsto nechte odležet v chladničce, z hmoty pak rukama tvořte karbanátky. Na pánvi zahřejte olej a opékejte 3 minuty z každé strany do zlatova. Podávejte s pitou a listovými saláty.


Žádné komentáře:

Okomentovat