27. února 2013

Cizrnový salát s červenou cibulí

250 g cizrny, suché nebo z plechovky, 2 malé červené cibule, několik lžic sekaných zelených bylinek (petrželka, pažitka, kerblík ), šťáva z jednoho citrónu, 7 lžic olivového oleje, sůl, hrubě mletý pepř

Suchou cizrnu přes noc namočíme ve vodě, druhý den opláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka – to trvá asi hodinu. Pokud použijeme plechovku, jen ji scedíme a propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky.Do misky dáme citrónovou šťávu, sůl, pepř a šleháme. Pak malým praménkem přidáváme olej, stále šleháme, trochu nám to zhoustne, to je dobře, přidáme cibuli, bylinky, trochu pomačkáme vařečkou, aby se šťáva z bylinek a cibule dostala do zálivky a nakonec vsypeme cizrnu. Zamícháme, případně dosolíme, dopepříme a necháme chvilku odpočinout.

Žádné komentáře:

Okomentovat