27. února 2013

Cizrnový salát s rajčaty

svazek mladé cibulky,200 g rajčat, konzeva cizrny,snítka máty ,zelená petrželka,stroužek česneku,2 lžíce citronové šťávy,lžíce octa,sůl,mletý pepř,mletý koriandr,3 lžíce olivového oleje,100 g listového salátu

Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme i s natí. Rajčata také omyjeme a nakrájíme na kousky. Bylinky opláchneme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Cizrnu z konzervy necháme okapat. Všechny připravené suroviny promícháme v salátové míse. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s citrónovou šťávou, octem, solí, pepřem a koriandrem a nakonec metlou zašleháme olivový olej. Touto zálivkou přelijeme připravený salát a lehce promícháme.Nakonec přidáme kousky (nebo nakrájené proužky) listového salátu, velmi lehce promícháme, rozdělíme do misek a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat