21. února 2013

Čočka s uzeným masem

0,5 kg čočky, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 2 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, velká cibule, 3 stroužky česneku, lžička papriky, sůl 60 g slaniny, 300 g uzeného masa, 0,5 šálku vývaru, lžíce octa
Opláchnutou čočku namočíme a necháme nabobtnat ve vodě (nejméně 2 hodiny). Pak ji uvaříme doměkka. Přidáme koření a uvaříme doměkka. Na jíšku na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mouku, důkladně promícháme, chvíli osmahneme a přidáme papriku. Jíšku vmícháme do uvařené čočky a chvíli ji povaříme. Nakonec přidáme rozškvařenou slaninu a nakrájené opečené uzené maso, zředíme vývarem a dochutíme octem a solí.

Žádné komentáře:

Okomentovat