22. února 2013

Čočka se špenátem

2 lžice olivoveho oleje, sul, pepř, citronova šťava, stroužek prolisovaneho česneku, 100 g mladeho špenatu, nakrajená cibule, 0,5 lžice mleteho rimskeho kminu, 0,5 lžičky mletého zázvoru, 250 g zelene čočky, 600 ml vývaru, par listku maty, petrželka, citronova kůra
 

Na hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a opékáme ji asi 6 minut. Vmícháme do ní česnek, kmín a zázvor a za občasného míchání je opékáme, dokud cibule nezačne hnědnout. Na pánev přidáme čočku. Přelijeme ji vývarem, aby vývar sahal 2,5 sm nad čočku. a zvolna vaříme 20 minut nebo podle návodu na obalu. Špenát opláchneme studenou vodou a třepáním osušíme. Mátu, koriandr a petrželku nakrájíme nadrobno. Pokud se všechna tekutina vstřebá do čočky, přidáme trochu vývaru. Vmícháme špenát a necháme ho ovadnout. Potom vmícháme vylinky, sůl, pepř a citronovou šťávu. Čočku upravíme na mísu, ozdobíme hoblinkami citronové kůry a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat