27. února 2013

Falefel

400 g cizrny ( římský nebo žlutý hrách), 50 g hladké mouky, 2 vejce, 2 menší cibule, 2 stroužky česneku, koriandr, mletý kmín, pepř, sůl, olej 

Přes noc namočíme cizrnu. Pak ji propláchneme a vaříme do změknutí. Vodu slijeme stranou. Uvařenou cizrnu rozmačkáme nebo rozemeleme na hustou pastu. Aby nebyla příliš suchá, můžeme použít slitou vodu z vaření. Pak přidáme podle chuti sůl, koriandr, kmín, pepř, rozkvedlaná vejce, utřený česnek a vše promícháme. Pro zahuštění přidáme mouku. Polévkovou lžící tvoříme karbanátky a smažíme je v rozpáleném oleji z obou stran. Falefel podáváme s arabským chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat