21. února 2013

Fazole po farmářsku

nakládané bílé fazole, 3 dkg uzené slaniny, 10 dkg moravského  uzeného nebo jiné uzeniny, 2 PL pokrájených kozích rohů, 1 PL pokrájených feferonek, střední cibule, 10-15 dkg mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice), 2 PL sladkého kečupu, 1 KL namočeného škrobu, sůl a pepř dle chuti

Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme rozpustit,vhodíme drobně nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme pokrájené uzené a mraženou zeleninu s feferony a kozími rohy.Toto vše osmahneme cca.5–8 min. přidáme kečup a necháme ještě chvilku smažit, poté přidáme fazole a škrob rozpuštěný ve vodě, dochutíme a krátce prohřejeme. Podávame nejlepe s pečivem a chlazeným pivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat