21. února 2013

Fazole s klobásou

300 g bílých fazolí, 2 bobkové listy,200 g klobásy nebo uzeného bůčku, velká cibule, několik lžic tuku, 2 lžíce hladké mouky, lžíce sladké papriky, 4 lžíce kečupu, hlavička česneku, pažitka

Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme s bobkovým listem doměkka. V kastrolu rozehřejeme tuk, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku, promícháme a zalejeme trochou vody z fazolí s kouskem masoxu a trochou vývaru z uzeného bůčku. Za stálého míchání povaříme (konzistence musí být hustá!!), přidáme vařené fazole, opatrně promícháme a ochutíme solí, drceným česnekem, kečupem a nadrobno nakrájenou pažitkou. Klobásu, nebo vařený uzený bůček nakrájíme na kostky, můžeme je lehce opéct na tuku a vmícháme do fazolí. Podáváme horké.

Žádné komentáře:

Okomentovat