21. února 2013

Fazole s rajčaty

500 g fazolí, 4 rajčata, 4 kyselé okurky, 4 žampióny, 3 brambory, 2 cibule, rajčatový protlak, 2 lžičky škrobu , 2 lžíce olivový olej, pažitka, sůl podle chuti

Fazole přebereme, několikrát propereme a namočíme ideálně přes noc do vody. Druhý den fazole slijeme a dáme vařit v nové vodě. Fazole vaříme na mírném ohni pod pokličkou, nesolíme. Mezitím si pokrájíme očištěné brambory, rajčata, okurky a žampióny. Drobně nakrájenou cibuli pozvolna osmahneme na troše oleji. Jakmile jsou fazole téměř měkké přidáme brambory, osolíme a dál vaříme.V hrníčku si rozmícháme škrob s trochou vody. Zhruba po 10 minutách přidáme houby, rajčata a okurky. Na závěr přidáme rajčatový protlak a za stálého míchání zahustíme škrobem. Krátce povaříme a můžeme podávat. Fazole servírujeme na talíř, posypeme osmahnutou cibulkou a pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat