26. února 2013

Fazole se sázenými vejci

2 cibule, stroužky česneku, 3 plechovky bílé plechovky, 4 rajčata, 3 lžíce oleje, 175 ml zeleninového vývaru ,sůl, bílý pepř , 8 plátků anglická slanina, 4 vejce, svazeček petržel

Cibule očistíme, jednu cibuli nakrájíme na kostičky a druhou na kolečka. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Fazole slijeme a necháme okapat. Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a podusíme v něm kostičky cibule. Přidáme bílé fazole, rajčata, česnek a za stálého obracení asi 4 minuty opékáme. Podlijeme zeleninovým vývarem a při mírné teplotě asi 5 minut povaříme. Nakonec zeleninu dochutíme solí a pepřem. Na malé pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje a osmahneme v něm slaninu a kolečka cibule. Vše vyjmeme a udržujeme teplé. Ve vypeku usmažíme vejce jako volská oka, osolíme a opepříme. Petrželku omyjeme a oklepeme, část odložíme stranou a zbytek nasekáme. Zeleninu naservírujeme na talíře s vejci, slaninou a cibulí. Fazole se sázenými vejci posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme celými snítkami a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat