21. února 2013

Fazole v rajčatové omáčce

250 g namočených bílých fazolí, 2 ČL (10 ml) slunečnicového oleje, velká nakrájená cibule, utřený stroužek česneku, 2 nastrouhané středně velké mrkve, nastrouhané jablko, 400 g nakrájených rajčat (z konzervy), 2 PL rajčatového protlaku; 1 ČL sladké papriky, špetka chilli koření, bobkový list 1  PL sojové omáčky, 75 ml vody

Fazole scedíme, zalejeme je čerstvou vodou, přivedeme do varu a prudce vaříme 10 minut. Plamen stáhneme, nádobu přikryjeme a 40 minut mírně vaříme. Uvařené fazole scedíme a odložíme stranou. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm 5 minut mírně smažíme česnek a cibuli. Přidáme fazole a 2-3 minuty dusíme. Přidáme mrkev, jablko, rajčata, rajčatový protlak, papriku, chilli koření, bobkový list, sojovou omáčku a jablečnou šťávu nebo med. Přivedeme do varu, přikryjeme a mírně vaříme 30-40 minut. Jestliže je směs příliš suchá, přidáme trochu vody. Vyndáme bobkový list, dochutíme a horké podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat