20. února 2013

Fazole v troubě

500 g velkých bilych fazoli , pepř, sul, kostka zeleninový bujon,4 zrala rajčata, 2 hrsti veľký kopr nakrajený, olivovy olej, 3 mrkve, 2 menši cibule, 4 lžice /i vic/ sladká paprika červena, kto ma rád pikantní muže i pálivou

Fazole nechame přes noc nabobtnat. Dáme do kastrulku a 10 minut vařime, pote vodu slijeme, prolijeme novou vodu a vařime nejlepe v papiňaku asi 12 minut. Do jineho kastrulku nalijeme olej a nakrajenou cibuli nechame zesklovatet, pridame na kolečka nakrajenou mrkev, fazole, papriku, pepř a kopr. Trochu osmažíme a přidame nastrouhané rajčata i se šťavou bez slupky a kostku bujonu. Vařime 20 minut, popřipade přilijeme trochu vody, nesolime. Pote přidáme sul a dame vše zápect do trouby na asi 30 minut než fazole vypiji všechnu vodu. Mužeme vynechat vařeni v kastrulku a dat vše rovnou zapect do trouby na hodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat