21. února 2013

Fazole z Vysočiny

1 kg suchých fazolí, 3 větší cibule, 150 g rajčatového protlaku, 2 paličky česneku, 300 g mletého masa,150 g paprikové klobásy, 250 g cukety, 2 masité papriky; rostlinný olej, velký ostrý kečup, pepř, vegeta, sójová omáčka, oregano, tabasco, lžička zázvoru, 1-2 kostky bujónu, sůl

Fazole den předem namočíme a pak uvaříme s cibulí téměř doměkka. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, osmahneme mleté maso, česnek nakrájený na plátky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přidáme veškeré koření a za občasného míchání dusíme asi 20 minut. Potom přidáme papriky nakrájené na proužky, oloupanou cuketu nakrájenou na kostičky a uvařené neslité fazole. Dusíme tak dlouho, dokud fazole nezměknou. Nakonec doplníme kečupem, klobásou nakrájenou na kolečka a krátce povaříme. Fazole s klobásou vydusíme do středně husté omáčky. Dochutíme solí a kořením. Podáváme s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat