19. února 2013

Fazolkový hrnec

500 g zelených fazolek, 500 g brambor, 2 cibule, stroužek česneku, 250 g slaniny, lžíce másla, 500 ml masového vývaru (z kostky), 2 snítky čerstvé nebo 2 lžíce sušené saturejky, sůl, pepř

Zelené fazolky očistíme, zbavíme vláken, omyjeme, nakrájíme na kousky nebo naláme­me.Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo pokrájíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrá­jíme nadrobno.Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvařime v kastrolu na rozehřátém másle. Na slanině pak zesklovatíme cibuli a zalijeme vývarem.Přidáme pokrájené brambory, fazolky a saturejku. Pod pokličkou na středním ohni dusí­me asi 30 min.Poté snítky saturejky z pokrmu vyjmeme. Osolíme jej a opepříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat