19. února 2013

Fazolky na másle

500 g zelených fazolek /mražených/ ,20 g másla , lžíci olivového oleje ,2 malé cibulky, nejlépe šalotky, jemně nakrájené ,lžičku krupicového cukru, nejlépe hnědého , lžíci octa, nejlépe bílého vinného ,sůl a pepř

Pokud máte čerstvé fazolky, očistěte je, šikmo překrájejte a vařte čtyři minuty v osolené vodě. Sceďte. Zmražené na minutu vsypte do hrnce s vařící osolenou vodou, pak je sceďte, propláchněte studenou vodou, nechte okapat a také překrájejte. V silnostěnné pánvi rozehřejte olej a máslo. Cibulku osmahněte dozlatova, přidejte cukr a ocet, nechte minutu probublat a vsypte fazolky. Osolte, opepřete, promíchejte; prohřátou směs přesuňte do servírovací mísy. Fazolky a cibulku si můžete připravit i den předem a uchovat zvlášť (aby směs nevodnatěla), překryté fólií na potraviny. Před podáváním je jen smíchejte v pánvi a krátce prohřejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat