21. února 2013

Fazolová polévka s ořechy

hrnek fazolí, 3 hrnky vody, pórek, 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů, sůl, čerstvá paprika /nejlépe červená/, petrželka nebo libeček, jíška ze 2 lžic mouky a 2 lžic másla
Fazole přebereme, omyjeme, zalijeme 1 hrnkem vody a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den doplníme vodou a fazole uvaříme do měkka. Měkké fazole rozmixujeme s částí vývaru z fazolí, zahustíme jíškou, přisypeme nasekané ořechy, sůl, drobně nakrájenou papriku, na tenká kolečka nakrájený pórek, zalijeme vývarem z fazolí, rozmícháme a dáme ještě krátce povařit. Před podáváním zdobíme sekanou petrželkou nebo libečkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat