26. února 2013

Fazolové kari

100 g květák , sůl , lžíce škrobová moučka , 2 mrkev , lžíce oleje , kari koření,  2 pórek , 3 stroužky česnek , 200 g vařené fazole

Pokud nemáme vařené fazole, uvaříme si normální fazole doměkka. Veškerou zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Pórek nakrájíme na kolečka, česnek nasekáme, mrkev nakrájíme na kostičky a květák rozebereme na růžičky. Na oleji osmahneme kolečka pórku, česnek a kari. Přidáme květák, mrkev, podlijeme vodou a krátce podusíme. Vmícháme uvařené fazole a dusíme doměkka. Fazolovou směs zahustíme škrobem rozmíchaným v malém množství vody a necháme přejít varem. Fazolové kari osolíme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat