22. února 2013

Guláš z fazolí

cibule, 250 g červených fazolí, sůl, hladká mouka, olej, paprika sladká, paprika pálivá, 2 brambory, 3 stroužky česneku, majoránka, kmín, libeček, vývar, pepř

Uvaříme fazole do poloměkka. Rozpálíme olej, lehce osmahneme cibuli a zasypeme hladkou mouku. Necháme orestovat a přidáme sladkou i pálivou papriku, po chvíli přidáme vodu. Necháme 20 minut povařit. Přidáme brambory nakrájené na menší kostky, fazole (můžeme i s vodou, ve které jsme je vařily), chvíli vše povaříme a přidáme 1 kostku bujónu, kmín, pepř a nakonec majoránku, libeček, utřený česnek, popř. přisolíme. Guláš z fazolí podáváme s čerstvým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat