25. února 2013

Hummus

500 gramů cizrny, 150 gramů tahini, šťáva z jednoho citronu, velká lžička soli, 2 lžičky jedlé sody

Cizrnu namočte na noc do vody. Druhý den vodu slijte, cizrnu pořádně propláchněte čistou vodou a vařte s jedlou sodou na mírném plameni asi dvě a čtvrt hodiny. Jedlá soda urychlí změknutí. Vychladlou cizrnu mixujte a postupně přidávejte ledovou vodu, dokud se nevytvoří hustá kaše. Do hladké kaše pak vmíchejte tahini (sezamovou pastu) a ještě chvíli mixujte. Poté přidejte citronovou šťávu a sůl, znovu rozmixujte a ochutnejte. 
Dip: Hrst na jemno nakrájené petrželky smíchejte s nasekaným česnekem a paprikou. Osolte a zalijte extra panenským olivovým olejem.

Žádné komentáře:

Okomentovat