22. února 2013

Játra na fazolích

0,5 kg kuřecích jater, 3 stroužky česneku, 2 střední cibule, plechovka fazolí ve slaném nálevu, plechovka fazolí s chilli, kmín dle chuti, gulášové koření, olej nebo sádlo, slepičí bujon, sůl, pepř, škrobová moučka a voda

Na omastku orestujeme na půlkolečka krájenou cibuli. Po zrůžovění cibule přidáme pokrájená a případně i odblaněná játra. Krátce orestujeme a okořeníme dle vlastní chuti. Po orestování vlijeme fazole s chilli, druhou plechovku fazolí přecedíme a do kastrolu hodíme pouze obsah. Dle potřeby podlijeme vodou a přidáme slepičí bujon. Před dokončením prolisujeme do pokrmu česnek, případně osolíme a zahustíme škrobem. Podáváme s těstovinami, rýží nebo chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat