hrnek velkých namočených fazolí /24 hodin/, 3 velké brambory nakrajené na kostky, cibule, 4 bobkové listy, 5 nových koření, 5 pepřů, sladká i pálivá paprika, sůl, uzené maso, kvalitní klobása
Fazole s uzeným a ostatními ingrediencemi vaříme v papíňáku cca 3/4 hodiny - nesolíme předem. Zvlášť si na sádle opečeme na kolečka nakrájenou klobásu a po odstavení z plotny u ní rozpustíme papriku dle chuti sladkou a pálivou /nesmí se smažit, zhořkla by/. Uzené vyjmeme a bud nakrajíme zpět do polévky, nebo sníme zvlášt /dávám ho do polévky, protože je to vlastně hlavní jídlo a jen tím získá/. Klobásu v paprice dáme do polévky a ještě povaříme, na závěr zahustíme smetanou s moukou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Žádné komentáře:
Okomentovat