22. února 2013

Maďarská fazolačka

hrnek velkých namočených fazolí /24 hodin/,  3 velké brambory nakrajené na kostky, cibule, 4 bobkové listy, 5 nových koření, 5 pepřů, sladká i pálivá paprika, sůl, uzené maso, kvalitní klobása

Fazole s uzeným a ostatními ingrediencemi vaříme v papíňáku cca 3/4 hodiny - nesolíme předem. Zvlášť si na sádle opečeme na kolečka nakrájenou klobásu a po odstavení z plotny u ní rozpustíme papriku dle chuti sladkou a pálivou /nesmí se smažit, zhořkla by/. Uzené vyjmeme a bud nakrajíme zpět do polévky, nebo sníme zvlášt /dávám ho do polévky, protože je to vlastně hlavní jídlo a jen tím získá/. Klobásu v paprice dáme do polévky a ještě povaříme, na závěr zahustíme smetanou s moukou.

Žádné komentáře:

Okomentovat