25. února 2013

Pikantní žampionová směs s cizrnou

2 cibule , 400 g sterilovaná cizrna , 4 stroužky česnek , 2 dl bílé víno ,1 žlutá paprika ,250 g žampiony ,2 lžíce rajský protlak ,1 červená paprika , podle chuti drcený kmín,sůl ,lžička mleté chilli koření ,cukr , podle potřeby olej

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek sloupneme a prolisujeme. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na středně velké kousky. Cizrnu scedíme a nálev uchováme.Na oleji necháme zpěnit nakrájenou cibuli. Potom přidáme papriky, houby a prolisovaný česnek. Vše za stálého míchání restujeme asi 5 minut. Směs osolíme, ochutíme chilli kořením a drceným kmínem. Vmícháme rajský protlak, podlijeme vínem a nálevem z cizrny. Podle chuti přisladíme a dusíme pod pokličkou  asi 20 minut. Nakonec do pokrmu vmícháme okapanou cizrnu, kterou krátce prohřejeme. Pikantní žampionovou směs s cizrnou podáváme ke grilovaným masům nebo jako samostatný pokrm s pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat