25. února 2013

Pikantni zeleninové fazole

300 g fazolí, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 150 -200 g měkkého salámu nebo jiné uzeniny, 3 papriky, feferonka, 5-6 rajčat,pikantní kečup podle chuti, mletá sladká a pálivá paprika, pepř, sůl

Propláchnuté a předem namočené fazole uvaříme téměř doměkka a přebytečnou vodu scedíme.Na vyškvařené slanině pokrájené na silnější nudličky a oleji zpěníme na hrubo nakrájenou cibuli,přidáme nudličky měkkého salámu a papriky,na menší kousky pokrájená rajčata a zalijeme kečupem. Okořeníme, osolíme, osmahneme a podusíme.Do tohoto základu v mícháme fazole a ještě krátce podusíme. Podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat